Wijnbouw:

Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg ertoe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag de dag kunnen bogen op een oude traditie van wijn maken. Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese -en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto -en Malvasia druiven wordt gemaakt.

Wijnhuis Fattoria di Monticello: Klik hier voor de website

Dit wijnhuis staat bekend om haar diversiteit aan wijnen. Het is mogelijk om een wijntoer te boeken.
Voor meer informatie zie de website.

Wijnhuis Conti Faina: Klik hier voor de website

Dit wijnhuis staat bekend om haar diversiteit aan wijnen. Het is mogelijk om een wijntoer te boeken.
Voor meer informatie zie de website.