Gubbio is een middeleeuwse stad in de Italiaanse provincie Perugia in de regio Umbrië en telt ongeveer 17.000 inwoners. De stad werd in de derde eeuw gesticht door de Umbriërs als Tota Ikuvina dat in de eerste eeuw was uitgegroeid tot een Romeinse kolonie. In de elfde eeuw verwierf de stad haar onafhankelijkheid. 
 
Gubbio heeft ook een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Duomo van Gubbio. Sinds 1981 maken de inwoners rondom de hellingen van de Monte Ingino een enorme kerstboom. Dit wordt gedaan door zo’n 800 grote lampen aan meer dan 8 kilometer elektriciteitskabel te draperen. Op de bergtop wordt een verlichte ster geplaatst met een omvang van 1000 vierkante meter die op 50 kilometer afstand te zien is. Het is hiermee de grootste kerstboom ter wereld en is in 1991 als zodanig opgenomen in het Guinness Book of Records. 

De kerstboom van Gubbio wordt jaarlijks ontstoken op 7 december aan de vooravond van het feest van Immacolata Concezione. In 2011 gebeurde dit door paus Benedictus XVI door het versturen van een bericht met zijn tablet computer vanuit de pauselijke vertrekken in het Vaticaan. In 2012 viel de eer te beurt aan Giorgio Napolitano president van Italië. 

De stad Gubbio is hiermee het bezoeken meer dan waard.